De keuring

Nadat we in ons enthousiasme veel te snel ja hebben gezegd op het kopen van de boot, komt er toch een keuring. Want voor je het weet koop je een drijvend wrak. Bovendien willen we graag precies weten waar we aan toe zijn, zodat je niet onderweg telkens dingen tegen komt die ook nog niet goed zijn.

Tijdens keuring blijkt dat de contraplaten van de kiel erg verroest zijn. Als de keurmeester de vloerdelen los schroeft en weghaalt, lijkt het afgesloten gedeelte van de bilge helemaal vol te staan met roest. De keurmeester vraagt of hij moet stoppen met de keuring of dat we willen dat hij het afmaakt. De moed zinkt ons in de schoenen en ademhalen is even moeilijk. Voor deze eerste boot is het budget beperkt en zijn we dus aangewezen op een oudere boot. Met de daarbij behorende gebreken. Bovendien willen we een boot waar we wel nog een en ander aan moeten doen. We moeten hiermee tenslotte leren hoe we booteigenaren moeten zijn. Een boot waar geen onderhoud nodig is bestaat niet en al helemaal niet een van meer dan 40 jaar oud. Doorgaan dus maar, we zijn er nou toch.

Dan gaan we een stukje varen met de boot. Uit de motor blijkt al snel witte rook te komen. Weer een tegenvaller. Aan het einde van de keuring vragen bij de keurmeester of we een kat in de zak kopen met deze boot en tot onze verbazing is het antwoord nee. Heel raar, omdat de keurmeester een uur daarvoor nog vroeg of hij wel door moest gaan met deze keuring. We besluiten het rapport van de keurmeester niet af te wachten, omdat er geen nieuwe bevindingen in zullen komen te staan. We verdelen met de verkoper de nodige klussen en dan is de koop rond. Dat weekend gaan we de boot over varen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *