De sprayhood

Onze sprayhood oftewel buiskap heb ik aan het einde van het vaarseizoen verwijderd. Ik ging de hele boot poetsen voor hij de kant op ging en dan ook maar eens onder de buiskap. Het dek hebben we tussendoor echt wel gepoetst, maar al gauw kwam ik er achter dat we niet zo secuur waren als we dachten. Als je iets beter keek, bleek dat er aardig wat groen was aangeslagen. De buiskap zelf was ooit gebroken wit, maar nu erg groen geworden.

Bij de aankoop kregen we een heel kastje vol met diverse schoonmaak middelen. Voor honderden euro’s aan product zat er bij, vrijwel allemaal van het merk Starbrite. Bij Starbrite heb je voor elke klus minimaal 2 stappen, maar meestal meer. Voor elke stap heb je uiteraard een ander flesje nodig. We hebben zelfs “mastpoetser” erbij… Maar goed, terug naar de buiskap. Ook daar hebben we een cleaner en een sealer voor de waterdichtheid, plus een cleaner en een brightner voor de raampjes.

Eerst moest de kap maar eens in bad. Donker groen water kwam er af. De geur was… ook groen zal ik maar zeggen. Nadat het een tijdje had geweekt, heb ik de kap nog eens uitgespoeld en toen flink ingeborsteld met de cleaner.

Daarna nog een keer spoelen en dan drogen. Hoewel de kap nog nat is en daardoor donkerder, is er al een heel duidelijk verschil te zien. De kap is er enorm van opgeknapt.

Wat helaas niet weg te poetsen is, is de versletenheid. De buiskap is wel aan zijn eindje. Maar we hebben nogal wat uitgaven dit jaar voor de boot, bijna 50% van het aankoopbedrag, dus willen we die kosten nog even voor ons uit schuiven. Ik ga nog even wat oplapwerk doen, thuiszitten moet ik nu toch met Corona.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *