Lorem Ipsum te koop

Tja, nu de Pelagie ons nieuwe schip is geworden, moeten we met pijn in ons hart de Lorem Ipsum verkopen. Twee schepen, drie drijvers, dat is teveel van het goede en kan onze portemonnee niet aan. We hadden eigenlijk nog wel drie of vier jaar op de Lorem Ipsum willen varen. Wat hadden we nog allemaal willen uitvoeren en wat hebben we een hoop gedaan afgelopen anderhalf jaar. Groot voordeel is dat we een keuringsrapport hebben dat nog geen twee jaar oud is en een Trello lijstje waar je kan terugvinden wat er allemaal gedaan moet worden (volgens ons) en wat er allemaal gedaan is. Dat lijstje houdt heel mooi zelf bij wanneer er een verandering is gedaan aan een bepaalde to-do. En de aspirant koper kan natuurlijk de blog bekijken wat we hebben gedaan en hoe we met het schip zijn omgegaan.

Wat is er nou eigenlijk allemaal vernieuwd in de afgelopen tijd? In 2020 een nieuwe rolgenua en een nieuwe startaccu. In 2021 een nieuw grootzeil, nieuwe huik, nieuwe stootlijsten, AIS ingebouwd, lampjes vervangen in de mast (behalve het floodlight, die is echt volledig weg gecorrodeerd), genuaschoten vernieuwd, nieuwe landvasten en natuurlijk de hele onderkant voorzien van een nieuw antifouling systeem. Nu hoeft de onderkant pas in de winter 2022-2023 weer een enkel laagje van de laatste laag Silic One erop. En dat is wat ik nu even snel herinner. Daarnaast hebben we natuurlijk onderhoud gedaan. Afgelopen anderhalf jaar hebben we ruim 10.000 euro in de boot gepompt, maar nu is ze ook wel echt zoveel beter dan ze was. Dat we niet alle investeringen weer terug zullen krijgen, nemen we voor lief. Het is niet anders, dat is ons leergeld en we hebben er ook de lol van gehad. Natuurlijk wilden we die lol nog een paar jaar door laten lopen, maar je moet je kansen grijpen als ze voorbij komen. We hopen dat de Lorem Ipsum voor iemand anders de kans is die ze kunnen grijpen.

De motor is goed onderhouden, er zijn afgelopen anderhalf jaar drie verschillende monteurs aan boord geweest die onafhankelijk van elkaar zeiden dat deze motor ons zal overleven, dat hij in goede staat is en dat we heel blij mogen zijn met de warmtewisselaar, omdat het een hoop roest en vuiligheid in de motor scheelt. Het buitenwater gaat immers niet door de motor, maar alleen door de warmtewisselaar.

Wat willen we nou graag hebben? We willen graag € 25.000,= krijgen. Daarvoor zetten we haar te koop. Dan hebben we in elk geval ons aankoop bedrag terug en een klein stukje van de investeringen. Wie wordt net zo verliefd op onze Lorem Ipsum als wij? Kom vooral even kijken, op yachtfocus en op deze blog, dan kan je zien wat voor topschip dit is. Gek genoeg kwamen we er achter dat we vooral foto’s van buiten hebben gemaakt, dus binnenkort moeten we even langs om wat foto’s van het interieur te maken. Die volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *