Teak zittingen

De teak zittingen waren begin 2020 mooi in de olie gezet door de vorige eigenaar. Het zag er prachtig uit. Tijdens het vaarseizoen kwam de authentieke onbehandelde look steeds meer terug. Bij het winterklaar maken van de boot heb ik de zittingen allemaal los gemaakt. Daaronder kon ik mooi schoonmaken. Verder heb ik de zittingen laten drogen en stonden ze al een tijdje in de garage te wachten op een beurt.

Het schoonmaken onder de zittingen moeten we misschien tussendoor ook eens doen.

Van mijn vader kreeg ik een bijna volle bus met hardhout olie. Nu de kids thuis zitten heb ik de tijd om af en toe even naar de garage te glippen om iets te doen. Dus een deel van de zittingen heb ik licht opgeschuurd, daarna las ik dat opschuren optioneel is. Toen vond ik dat de poetsbeurt die de zittingen hebben gekregen bij het uit de boot halen voldoende was.

Wat een verschil, daarna nog even omdraaien en de andere kant doen.

Ik ben aan de slag gegaan met een kwast en de olie. De zittingen knappen er enorm van op, zeker na drie lagen olie. Ook al vind ik die teak look echt mooi, dit is wel nog mooier. Volgend vaarseizoen zal ik tijdens de zomer ook nog een keer een kwastje over de zittingen halen. Foto’s van de zittingen weer in de boot laten op zich wachten tot we weer bijna gaan varen. Nu blijven ze nog even droog liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *