Kids

De kinderen beginnen de boot steeds leuker te vinden. Levi is zelf met een vriendje naar de boot toe gefietst om haar te laten zien. Het vriendje was voldoende onder de indruk dat Levi zich helemaal stoer voelde. Dat helpt natuurlijk wel voor het leuk vinden van de boot.

Later hadden we een keer ruzie zodat Levi niet naar iemand anders toe mocht terwijl ik aan de boot ging klussen. Hij moest maar met mij mee, en helpen. Hij heeft netjes de rest van de houten zittingen in de olie gezet en voelde zich er goed over. Het is ontzettend leuk om te zien dat het enthousiasme groeit. Faye was meteen jaloers en wilde ook helpen klussen aan de boot. Tijdens het zeilen heeft Faye ook flink mee gedaan met het schrobben van het dek en beide kinderen helpen bij het klaarmaken voor aanleggen, het aanleggen zelf, alles opruimen nadat we zijn weggevaren etc. Toen ik met een vriendin en onze dochters ging zeilen, bleek Faye al een goede matroos te zijn. Ze hielp aan alle kanten met het zeilen en kon ook dingen uitleggen aan onze gasten die nog nooit gezeild hadden.

Soms vragen we wel eens naar hun leukste herinnering of iets dergelijks en steeds vaker zijn antwoorden op dat soort vragen aan de boot gekoppeld. Levi’s fijnste herinnering is samen zwemmen vanaf de boot. Met windstilte in een hittegolf met allemaal boten voor anker voor de haven van Enkhuizen. Een geweldige dag (tot er iemand moet poepen, we hebben geen vuilwatertank).

Zwemmen vanaf de boot is iets wat we nog vaak zullen herhalen. Goede herinneringen maken we op bestelling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *