Bakken zonder oven

Wat ons direct opviel toen we de Lorem Ipsum gingen bekijken, was dat er geen oven in de boot aanwezig was. Super jammer natuurlijk, want weinig is zo lekker als zelfgebakken brood. En een pakje brownies waar je alleen water bij hoeft te doen en dan in de oven te gooien is natuurlijk heel makkelijk en onwijs lekker. Zeker als je wat langer onderweg bent. Een traktatie als dat is alleen maar lekkerder midden op het water.

Omdat er in de boot wel een ruimte onder de bank is waar ooit een videorecorder(?) of iets dergelijks in had gezeten, wat wel formaatje oven heeft, ging ik online op zoek naar een verplaatsbare oven. Na enig zoeken kwam ik op een website waar ze de Omnia oven voor op het fornuis verkopen. Deze oven heeft de vorm van een tulband en wat je bakt komt er uit in de vorm van een grote donut.

In eerste instantie heb ik de oven gebruikt zoals je hem geleverd krijgt. Het doet het prima, het is even kijken of je niet te hard vuur aan hebt staan, maar er kwam een perfect bananenbroodje uit. Alleen was ik heel blij dat Faye ging afwassen, want ondanks invetten en er wat meel in gooien, was het toch een beetje aangekoekt. Na nog iets verder zoeken kwam ik een siliconen inlay tegen. Twee verschillende zelfs. De een is een inlay die helemaal rond gaat, de ander bestaat uit twee helften. Voor als je een klein brood en een cake, of die brownies, wilt bakken. Met twee mensen heb je wel genoeg aan een half brood uit de omnia oven. Ook als je avondeten wilt klaarmaken, kan je in de ene helft aardappeltjes en de andere helft je groente bakken.

De Omnia oven komt in een hoes waar het gemakkelijk in op te bergen is. Zo kost de oven niet veel meer plek dan een dikke ovenschaal. Het is niet eens nodig om die ruimte voor de videorecorder te gebruiken! Ik ben groot fan en heb hem sindsdien op vrijwel elke zeiltocht gebruikt. Al was het maar voor afbakbroodjes.

2 thoughts on “Bakken zonder oven

    1. Klopt, reclame mag ook wel gemaakt worden voor goede spullen. Het is inderdaad een perfect ding en voor mij veel beter dan een grote oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *