DinghkyToy

Online had ik ze al een keer gezien en later nog een keer een artikel in de Zeilen: de DinghyGo, een bijbootje dat ook kan zeilen. Het is opblaasbaar, redelijk makkelijk mee te nemen en in elkaar te zetten en zorgt voor een hoop lol. De dinghy kan ook achter de boot worden gesleept, zodat de kids daarin kunnen zitten en spelen met het water.

We zijn naar Grou gevaren om daar een proefvaart te maken. Twee vriendelijke heren kwamen daar met de auto en twee grote tassen. Het oppompen ging met een automatische pomp en een paar minuten laten stond de dinghy, met zeil, in elkaar. Nou was het helaas windkracht 6, maar we gingen wel even met z’n drieën op weg. Levi was op kamp, dus hij ging niet mee. Faye vond het eigenlijk niet zo leuk, maar vooral eng. Zeker op de terugweg, want dat was aan de wind met de bijbehorende schuinte. Ook ik had daar een beetje last van. Als je echt hebt leren zeilen op een kajuitboot, dan is een klein, licht zwaardbootje heel andere koek. Jeroen was enorm enthousiast, die ging nog even in zijn uppie het Pikmeer op. Het pakket past op het voordek, zonder al te veel in de weg te liggen, dus toen was de knop snel doorgehakt. We konden hem meteen meenemen, maar de rest van de week waaide het veel te hard om hem te gebruiken.

Deze week hebben we Levi opgehaald van kamp en zijn we met z’n vieren onderweg. Op Terschelling hebben we het bootje opgeblazen en kon de Maiden Voyage van de DinghkyToy beginnen. Later op de dag was er wel wind, zodat het iets makkelijker ging. Wat een bekijks hadden we in de haven terwijl we daar rondgingen op zeil, dus we hebben fijn reclame gemaakt. We zijn nog even het wad op geweest, maar daar konden we niet staan in de blubber.

Terwijl de kinderen krabben aan het vangen waren, hebben Jeroen en ik samen rondgevaren. Beter dan dat ging het niet worden. Zo relaxed… De filmpjes spreken voor zich. In Den Helder gebruiken we de DinghkyToy als watertaxi naar het toilet. Om maar het aantal stappen per dag te minimaliseren.

One thought on “DinghkyToy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *