Magneetvissen

Wat doe je als je sleutel 13 ineens in het water valt tijdens het klussen? Doe je dan je duikspullen aan en ga je in het donkere water wroeten in de slijkerige grond? Liever niet. Dus wat handig is om aan boord te hebben is een sterke magneet, dacht ik zo.

Natuurlijk is die magneet ook errug leuk om in de havens naar schatten te vissen. Onder de bruggen in steden en dorpen ligt genoeg, maar in havens vast ook. Alle euro’s die overboord vallen, zullen wij wel even oprapen!

Druk bezig met rijk worden

Vertier in de haven bestaat voor de kinderen vooral uit de speeltuin, de andere kinderen, film kijken en spelletjes spelen aan boord. Krabben vangen willen we ook gaan doen, we moeten alleen nog de spullen ervoor regelen. Visdraad, een wasknijper en wat stukjes vleeswaren, en je krabben vang avontuur kan beginnen.

Zulke activiteiten brengt kinderen ook bij elkaar. Het is super leuk om te zien hoe snel zich een groepje vormt om een zo een magneet. Kinderen dragen ideeën aan waar de beste vangst zal zijn en al gauw is het een groepsactiviteit. Vriendjes zijn in een haven zo gemaakt.

Samen in het bijbootje van nieuwe vriend Mats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *