De thuishaven: Medemblik

In eerste instantie wilden wij een andere thuishaven nemen. We hadden al gebeld en er was plek. Tijdens de laatste tocht die we met een huurboot deden vertelden mensen ons dat zij bij die haven twee jaar hadden gelegen en er dingen van hun boot waren gestolen. Daarvan gingen wij ons achter de oren krabben (overigens spraken we later verschillende mensen die daar helemaal geen last van hebben gehad ondanks dat ze daar jaren hebben gelegen). Wij gingen op zoek naar een alternatief dus. De vereisten waren dat het niet te ver moest rijden zijn vanaf onze woonplaats Oegstgeest en dat het een goede uitvalsbasis moest zijn voor onze plannen. Medemblik was onze keuze. We liggen in het Regatta Center, een prachtige haven met voldoende faciliteiten. Er is altijd wel iemand aanwezig, buiten de havenmeester en er valt dus altijd wat te kletsen. Geen onbelangrijk punt voor mij, want als er niet gekletst kan worden, is er niks aan.

Ik aan het werk aan de zalingen, in de thuishaven

Net als Den Oever is Medemblik een uur met de auto. Naar de Waddenzee ben je zo, als ze de sluis niet voor onderhoud dicht hebben gegooid.

Vanuit Medemblik heb je naast het wad nog tal van opties. Als de kinderen niet ver willen varen zit je snel in Enkhuizen of Stavoren. Wil je wat verder dan heb je de Markerwadden, Lelystad, zelfs Amsterdam of je gaat de randmeren op. Ook ankeren bij de Kreupel is een feest. Lekker zwemmen en niemand in de buurt. En in de nacht lig je met een boot of 5, allemaal op flinke afstand, te dobberen. Rustiger kan haast niet in Nederland.

Nog een groot voordeel van het Regatta Center is dat de haven vier zusterhavens heeft, waar je bij voldoende plek gratis mag liggen, zo lang je wilt. De zusterhavens zijn
– Schokkerhaven, lekker dicht bij, dus een ideale bestemming voor een weekend
– Amsterdam, ideaal als tussenstop naar het zuiden
– Rotterdam (moet ik nog even een voordeel van verzinnen)
-Stellendam, voor als je eens naar de Oosterschelde wilt.

3 thoughts on “De thuishaven: Medemblik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *