Magneetvissen deel 2

Daar sta je dan. Je bent goed bezig met het schrobben van het dek en je pakt water van naast de boot, met een puts. Je gooit de puts overboord en houdt goed het touw vast om hem weer aan boord te trekken, vol met water. Je gooit, hebt het touw vast… en ineens heb je het touw niet meer vast. Op dat moment denk je nog dat je de pikhaak moet pakken, maar je ziet de puts met zoveel snelheid onder water verdwijnen, dat het geen zin meer heeft.

True story… bah. Ik was nog naar de havenmeester gelopen voor een heel lange pikhaak. Daarmee kwam ik nog niet eens tot de bodem. Niks meer aan te doen dus.

De volgende dag ben ik terug gegaan, want ik kon het niet hebben. Gewapend met de magneetvis magneet ging ik op het dek staan. Ik gooi en trek de magneet heel langzaam over de grond. Ik voel een klein beetje weerstand. Ik heb zeker beet, maar wat? Het voelt niet als een puts vol met water. Als het zichtbaar wordt, zie ik als eerste een geel touw, met ja hoor, daaraan de puts! Ik heb even een vreugde dansje gedaan. Trots als een Pauw was ik. Daarbij dring ik naar de achtergrond dat ik zo onhandig was om de puts in eerste instantie overboord te knikkeren.

En zo heeft de magneet zich al bijna terugbetaald!

One thought on “Magneetvissen deel 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *