Verwaaid liggen

De zomervakantie van 2021 was eigenlijk meer een heel lange herfstvakantie. Het was vrij koud met af en toe wat warme dagen. Heel anders dan de zomer van 2020. Het waaide afgelopen zomer of heel erg hard of bijna niet. Normaal als Jeroen gaat zeilen is er bijna geen wind en als ik ga zeilen is er juist heel veel wind. En meestal als we samen gaan is het best een mooi gemiddelde daarvan. Behalve afgelopen zomer dus. Daar hadden we gewoon afwisselend “ons” weer. Dus tijdens onze vakantie van drie weken zeilen hebben we een paar keer verwaaid gelegen. Natuurlijk kijken we naar het weerbericht en weten we redelijk wat er gaat komen, dus kunnen we daar naar handelen.

De eerste week ging Levi niet mee, hij wilde niet drie weken zeilen. Dus Levi ging op kamp in de eerste week en wij hadden even tijd met Faye alleen. Dat was ook wel eens heel leuk. We zijn Friesland in gegaan, waar we de DinkyToy hebben gekocht. Maar toen we vanuit Friesland naar Medemblik moesten oversteken was de wind flink en wilden we niet. We hebben twee nachten in Stavoren gelegen. Nou heb je daar een leuk restaurant met heerlijk eten. Faye is een echte lekkerbek, zij heeft dan ook geen seconde naar het kindermenu gekeken, maar we hebben samen een visproeverij genomen met van alles en nog wat. Prachtig grote schotel met vier verschillende soorten verse vis. In de haven van Stavoren is er een klein zwembad wat leuk is voor de kinderen. Voor Faye met haar ouders was het minder lang leuk, het is gewoon een rechthoekige bak.

Verder hadden we weinig te doen, dus deden we een spelletje en heb ik Fayes haar geknipt. Toen het een paar uur droog leek te zijn, heb ik de zittingen van de kuip nog een keer in de olie gezet. Door het weer waren de zittingen wel weer verweerd en uitgedroogd. Op zich geen verkeerde look voor teakhout, maar ik vind het er zo mooi uit zien als het weer strak in de olie zit.

Later in de vakantie hebben we weer verwaaid gelegen, op Texel. Daarover schrijf ik weer een ander stukje, want daar hebben we het zuidelijk gedeelte van het eiland verkend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *