Winterstalling

Voor de winterstalling waren we op zoek naar een plek waar we de mogelijkheid hadden om zelf werkzaamheden uit te voeren, maar wel graag een beetje in de buurt van Oegstgeest, zodat ik onder schooltijd naar de boot toe kon om wat te doen. Dat bleek nog een lastige opgave. Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar Lockhorst in Warmond. Daar zou ik wel een en ander mogen doen, maar niet de hele onderkant kaal halen. Want dat geeft zo een troep…

Na een enerverende tocht, uitgespreid over twee keer twee dagen, kwamen we aan in Warmond, bij onze tijdelijke thuishaven. We mochten op de kop van de steiger liggen. Een van de twee was bezet, door een kleiner bootje, dus we namen de andere. Het is nogal een verschil in havens, Regatta Center Medemblik en Lockhorst Warmond. Van een grote haven met veel grote boten, waar wij echt een kleintje zijn, naar een schattig klein haventje met vooral veel open boten en wat kleine kajuitbootjes, waar wij ineens een joekel van een boot lijken te hebben. Perspectief doet een hoop.

Jan-Willem, de havenmeester, is een prettige, praktische man. En hij vindt het niet erg als ik wat langer doe over het winterklaar maken van de boot, dus dat is super fijn.

Na een tijdje ligt de boot dan toch op de kant en kunnen we aan de slag. Heerlijk om nog geen 2 km te lopen en dan er al te zijn. Op ons verzoek staat de boot op een makkelijk toegankelijke plek, want er moet een en ander gebeuren.

One thought on “Winterstalling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *