Het verzolen van de hak

Voor ons roerblad zit een scheg, heel fijn, want dat vangt eventuele klappen op en vangt wat van de trillingen op van de schroef. Een scheg is een soort vin die onderdeel is van de vaste constructie van de boot waar het roerblad aan hangt. Voor havenmanoeuvres niet ideaal, maar verder stuurt het wel lekker rustig. Blijkbaar heeft de hak (wat je hieronder op de foto ziet) wel een of twee klappen opgevangen, want er was wat schade ontstaan. Dat is op zich geen ramp, maar moet wel even worden gerepareerd voordat we de onderkant behandelen.

Hier zie je dat het wel nodig is om wat liefde en aandacht te geven. Eerst heb ik alle beschadigde delen weggeslepen, de randen schuin af laten lopen en geschuurd.

Om het op te vullen heb ik een soort epoxy klei gekocht. Dat moet je in gelijke delen kneden tot de twee verschillende kleuren tot 1 kleur zijn vermengd. Dan kan je het verwerken en hardt het uit. Daarna gaat er een glasmat overheen wat weer wordt ingesmeerd met epoxy. Dan nog 2 lagen epoxy eroverheen, eventueel een derde, en dan kan tot slot de Hempel antifouling erover gezet worden.

One thought on “Het verzolen van de hak

  1. Je moet er wel wat voor over hebben als je een eigen zeilboot wilt/hebt.
    Maar, volgende week het water weer op!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *