Het volgende euvel: dynamo afgebroken

Dan denk je dat je met kortsluiting en brand wel even alles hebt gehad. Maar als je dan in de thuishaven komt, de hoofdschakelaar uit zet en dan ziet dat de dynamo los hangt, dan zinkt je hart wel even in je schoenen.

Goed, wéér op onderzoek uit. Blijkt dan dat de dynamo op half zeven hangt. De bout waarmee hij vast zit aan het motorblok was afgebroken. Natuurlijk met het uiteinde stevig in het motorblok geschroefd… We stonden net op het punt om, precies volgens planning, om 10 uur naar huis te gaan. Twee dagen later zouden we terugkomen om een weekje met het gezin te zeilen. Tja, dat werd een probleem.

Uitboren die hap. Maar als je mis boort, kan je de motor slopen. Of kost het in elk geval een flinke duit om het te laten repareren. Verder geen druk ofzo. Op internet en bij de monteur / havenmeester bemachtig ik de nodige info en tips.

Na alle inkopen voor de klus kan ik aan de slag. Ruud komt nog met een handig tell-sell dingetje aanzetten, dat mogelijk gebruikt kan worden. Natuurlijk zit de afgebroken bout niet op een handige plek, dus eerst het luchtfilter eraf, zodat de dynamo goed uit de weg kan.

Eerst geef ik in het midden van de bout een klap met een centerpons, zodat het boren ook daadwerkelijk in het midden gaat en niet wegschiet het motorblok in. Met een kobalt boortje en WD40 als soort van koelmiddel ga ik aan de slag om de bout uit te boren. Boren, sprayen, boren, sprayen, boren, enzovoort.

Drie kwartier later is het gat diep genoeg naar mijn zin. De bout was al een paar keer een klein beetje dieper in het blok gegleden, dus hij was niet vast gecorrodeerd. Ik probeerde de linksdraaiende tap, alleen die ging maar een heel klein beetje erin, het gat was net te smal. Als die tap afbreekt, ben je pas echt ver van huis, want die is van gehard staal. Heel voorzichtig aan daarmee dus. Ik wilde een dikker boortje proberen tot ik ineens aan de tell-sell schroef uitdraaier van Ruud dacht. Omdat de bout toch al los zat, kon deze unit net voldoende kracht zetten om de bout eruit te draaien.

De uitgeboorde bout

Even later zit de motor weer in elkaar en kunnen we onze vakantie beginnen. Op naar de volgende reparatie denk ik dan. Eigenlijk wil ik het koelwatersysteem laten doorspoelen, maar daar moet een bout voor worden losgedraaid… die laten we maar heel even zitten, tot de vakantie voorbij is.

Alles weer netjes in elkaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *