De Waddenzee op!

Ja! Het is zover, we zijn de Waddenzee op gegaan met onze eigen boot. De Waddenzee is toch een van de mooiste plekken om te varen. Als het op het IJsselmeer spookt, dan is de Waddenzee nog heerlijk rustig qua golven. We hebben Levi en Alex een midweekje mee. De jongens hadden een wensenlijstje met onder andere het bezoeken van een waddeneiland en het zien van zeehondjes. Vanavond liggen we dus op Texel. Leuke haven met een prachtige speeltuin. Je kan ook goed eten bij het restaurant.

De eerste keer dat ik hier kwam was het bijna december, met de CWO I cursus zeezeilen, met de zeezeilers van Marken. Toen was het bijna windstil en ijzig koud. In de ochtend stond het ijs op de boot. In de haven was het uitgestorven. Nu is het hartje zomer, behoorlijke wind (het gaat tekeer buiten, terwijl wij in bed liggen) en we hebben wel wat zon en regen gezien. In de haven liggen we met drie boten tussen twee vingersteigers, waar normaal twee boten passen. Het is de omgekeerde wereld.

De leuke mannen die gek genoeg waren om in de laatste week van november cursus te doen.

Op die cursus in de laatste week van november heb ik zoveel geleerd. Mijn instructeur was Marco Reddingius. Een hele leuke vent die enorm veel weet. We hebben nog regelmatig contact en het toeval wil dat nou net hij ons heeft getipt om de Lorem Ipsum te kopen (toen nog White Fellow…)

Dus Marco, bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *